EPA Tercüme ve Danışmanlık

Yükleniyor

Sıkça Sorulan Sorular

Ardıl Çeviri Nedir?

Çevirmenin, kaynak dilin konuşmacısını dinleyerek not aldığı ve söylenilenleri hedef dile konuşma bitiminde aktardığı sözlü çeviri türüdür. 

Çeviriye özel teknik ekipman gerektirmez. Ardıl çeviri konusunda uzman konferans tercümanların gerçekleştirebileceği bir çeviridir. 

Ardıl Çeviri Nedir?
Eş zamanlı, Simültane Çeviri Nedir?

Eş zamanlı, Simültane Çeviri Nedir?

Konuşmacı konuşmasını yaparken tercümanların konuşmayı hemen arkasından takip ederek eş zamanlı gerçekleştirildiği sözlü çeviri türüdür. 

Yerinde toplantılarda özel simültane çeviri ekipmanı yardımı ile gerçekleştirilir. Bunlar simültane çeviri kabini, simültane çeviri konsolu ve çeviriyi dinlemek için alıcı cihazlardır.

Çevrimiçi toplantılarda ise Zoom ve benzeri sanal toplantı platformlarının sunduğu ‘interpretation’ özelliği sayesinde daha maliyet-etkin bir şekilde ekipman kiralamaya gerek kalmadan gerçekleştirilebilir.

Simültane çeviri konusunda uzman konferans tercümanlarının gerçekleştirdiği bir çeviridir.

Deşifre Hizmeti Nedir?

Kısaca, ses kayıtlarının aynı dilde kelimesi kelimesine yazıya dökülmesidir. 

Toplantılarda konuşulanların kayda alınmasından sonra eksiksiz olarak yazıya aktarılması işlemidir. 

Talep edildiğinde istenilen dile yazılı çeviri de yapılabilir.

Deşifre Hizmeti Nedir?
Noter Onaylı Çeviri Nedir?

Noter Onaylı Çeviri Nedir?

Noter huzurunda ilgili dile vakıf olduğunu kanıtlayarak yemin zaptını imzalamış tercümanlar tarafından yapılan, resmi evraklarda aranan çeviri türüdür.

Noter Tasdikli Çeviri Nedir? Neden Gereklidir?

Yeminli tercüman tarafından çevrilen bir metnin yasal sayılması gereken onaydır. Diploma, transkript, kimlik, nüfus kayıt örneği, ticaret sicil gazetesi, sözleşme, tutanak, vekâletname ve pasaport gibi belgelerde geçerlilik sağlamak adına kullanılır.

Noter Tasdikli Çeviri Nedir? Neden Gereklidir?
Apostil Nedir?

Apostil Nedir?

Bir belgenin düzenlendiği yerden başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan belge onay sistemidir.Diploma, transkript, kimlik, nüfus kayıt örneği, ticaret sicil gazetesi, sözleşme,
tutanak, vekâletname ve pasaport gibi belgelerin başka ülkelerde resmi olarak geçerli sayılması için yapılan işlemdir.